Ana Sayfa
Anabilim Dalı

Hakkımızda

Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı, 6 Profesör, 4 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Programımızda lisans düzeyinde sadece 1. öğretim olmak üzere yaklaşık 250 öğrenci bulunmaktadır. Lisans programının temel amacı; ortaokul seviyesinde görev alacak Fen Bilimleri Öğretmeni adaylarına alanları ve öğretmenlik formasyonu ile ilgili temel bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

Dersler akıllı tahta ve projeksiyon bulunan sınıflarda yürütülmektedir. Alan derslerine ait uygulamalar için donanımlı Fizik, Kimya, Biyoloji ve Fen  Öğretimi (STEM) Laboratuvarları olmak üzere dört ayrı laboratuvar mevcuttur. Öğrencilerimiz, Öğretmenlik Uygulaması I ve II  dersleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokullarda staj yapmaktadırlar. 

Mezunlarımız Fen Bilimleri Öğretmeni olarak ortaokul düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev alabilmektedirler. Ayrıca Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı programı kapsamında yüksek lisans ve doktora eğitimine devam edebilmektedirler.